על ידי שימור תאי הגזע של התינוק שלך באמצעות בנק הדם הטבורי התינוק שלך יהיה מקור מובטח עבור תאים המתאימים באופן מושלם ועשוי לעזור לילד שלך במהלך השנים באירועים מצערים שעשויים חלילה לקרות (כמו מחלה מסכנת חיים). תאים אלו למעשה יהיו שימושיים כשזה נוגע למאבק במחלות מסכנות חיים, כל מה שצריך לעשות הוא רק להיות מודע לאופציה שעומדת בפני כל יולדת והיא לשמור ולשמר את הדם הטבורי ולהביע רצון בפני הצוות הרפואי כדי שזה יטפל בהגשת הטפסים הנכונים.
אך מה הן בדיוק המחלות שבנק הדם הבטורי יוכל לעזור לך להציל את הילד שלך מהם? תאי גזע שנשמרים בבנק הדם יכולים לעזור ממש לילד להתרפא ממחלות מסכנות חיים כגון: מחלות סרטן הדם, לימפומה, סרטן השד, מחלת הודג'קין, אנמיה אפלסטית, סוגי סרטן אחרים שונים, אנמיה חרמשית, דם, תנאים תורשתיים / גנטיים והפרעות שונות של מערכת החיסון. למעשה ישנם כ 14 מיליון מקרי סרטן חדשים שנרשמים מדי שנה ושנה. גם השתלות תא בודדות שיכולות להיות מובאות על ידי בנק הדם יכולות לשמש לטיפול בסרטן לינג, איידס, טרשת נפוצה ומחלות גנטיות נוספות.
ייתכן כי גם תתהו אם בנק הדם הטבורי יכול למעשה להועיל לכל ילדיכם מכיוון שכנראה תעברו את התהליך עם ילד אחד בלבד. ובכן בבנק הדם התינוק שלכם יהיה בטוח היות ותאי הגזע שמורים ובעלי התאמה מוחלטת בשבילו או בשבילה ואפילו גם במקרה של צורך של תאומים.
אולם, אם ילד אחר שלא עבר תהליך של שימור דם טבורי בלידתו הוא למעשה צורך תאי גזע כדי לעזור ולהילחם להדוף את המחלה מסכנת החיים. חשוב מאוד לציין כי ניתן להשתמש במנות אלה לאחים מכיוון שמאוד ייתכן כי תהיינה התאמה קרובה עבורם. אך ישנו סיכוי של 1:4 שמנת הדם הטבורית תועיל לילד אחר, קרובי משפחה או חברים קרובים אחרים שלא עברו בנקאות דם טבורי יכולים גם להינות מתאי הגזע שניתן להפיק מבנק הדם הטבורי אם ורק אם הם מהווים התאמה הדוקה עם תאי הגזע של תורם בנק הדם הטבורי.
רגע, איך למעשה מתבצע תהליך איסוף תאי הגזע לבנק הדם? ובכן, תהליך האיסוף לבנק הדם מתרחש מייד לאחר צאת התינוק לאוויר העולם כאשר חבל הטבור ניתק מהתינוק שזהעתה נולד. זה לא אמור בשום אופן להפריע להתהליך לידת התינוק, המיילדת, אחות או הרופא שמשתתף בלידה יהיה זה או זו שיאסוף את הדם הטבורי לבנק הדם הטבורי על ידי השמתו בכלי סטרילי אשר יסופק בידי צוות בנק הדם. אותו דם טבורי שנאסף ייאטם באריזה ייעודית שתוכננה במיוחד עבור בנק הדם ולאחר מכן יועבר למעבדת בנק הדם לסדרת בדיקות ועיבוד. בסופו של תהליך הדגימה תאוחסן מבחינה גנטית עבור בנק הדם עד שיידרש על ידי הבעלים.
דאגה נוספת של האימהות כשזה נוגע לדם טבורי היא עד כמה בנקאות הדם יהיה בטוח עבור התינוק כמו גם עבור האמא אם יהיה כאב או אי נוחות כלשהו בתהליך שימור הדם הטבורי. כשזה מגיע לתהליך שכזה תמיד העדיפות והדאגה הטבעית תיהיה לשלומו של התינוק.
חילוץ תאי הגזע לתהליך הבנקאות הקר יהיה למעשה בטוח מאוד גם לתינוק וגם לאמו של התינוק מכיוון שהדם שייאסף לבנק הדם הטבורי יילקח מייד לאחר שחבל הטבור יינתק מהתינוק, לאחר מכן דם יילקח גם מהאם לתהליך שימור הדם בבנק הדם. התינוק כמו גם האמא לא באמת חווה את כל הכאב או אי הנוחות כשמדובר בתהליך שמירה של דם טבורי בבנק הדם.